Leuke knuffels voor pasgeborene of jonge kinderen!

Het populairste speelgoed van elk jonge kind 

Het eerste speeltje van een kind is vaak een knuffel. Om deze reden staan speelgoedwinkels altijd bomvol met knuffels in alle soorten en maten. Er zijn hele bedrijven die zich enkel en alleen richten op de fabricatie van deze zachte beesten. De website hippemuziekdoosjes richt zich bijvoorbeeld op alles wat met baby’s en jonge kinderen te maken heeft.

Teddyberen

Knuffels AnneClaireTeddyberen zijn niet alleen leuk en lief, ze bieden ook educatieve voordelen aan kinderen van alle leeftijdsgroepen. Hieronder zal ik wat van deze voordelen benoemen.

 

Baby’s: Voor baby’s is het zachte materiaal van knuffels erg fijn om te voelen. Je loopt wel de kans dat er gekauwd wordt op de beer, dus zorg ervoor dat deze dat kan hebben en dat het schoon is. Zoals altijd moet je kleine onderdelen vermijden. Vooral wanneer een knuffel geluid maakt kan deze erg veel plezier leveren aan een baby’s. Vandaar dat de knuffels van hippemuziekdoosjes altijd een schot in de roos zullen zijn: deze maken allemaal rustgevende geluiden.

 

Peuters: Totdat kinderen een jaar of drie zijn, moet speelgoed zorgvuldig geselecteerd worden op zowel duurzaamheid als veiligheid. Peuters zullen in staat zijn om speelgoed bij naam te noemen. Speelgoed kan op deze wijze ondersteuning bieden tijdens het leren van onze taal, bijvoorbeeld speelgoed in de vorm van een kat of hond. Daarbij kan er ook geleerd worden welk geluid deze dieren zelf maken.

Ook kunnen op knuffels emoties getest worden door peuters. Ze kunnen bepaalde, nieuwe gevoelens projecteren op hun stille metgezellen. Er kan mee worden gegooid of ze kunnen worden gekoesterd. Bij meisjes komt vaak het moederlijke instinct hier al naar boven: speelgoedpoppen zullen gevoerd worden of in bed gelegd worden. Door op deze manier te spelen zullen peuters op speelse wijze de wereld om zich heen leren begrijpen.

 

Kleuters: Wanneer kinderen deze leeftijd bereiken zullen ze overgaan tot meer fantasiespel. Speelgoed is niet meer beperkt tot hoe het eruit ziet, maar zal nieuwe rollen toegewezen krijgen. Zo kan een olifant ineens astronaut worden of een leeuw een prinses. Het speelgoed word vervolgens deel van een groter en actiever spel. Tussen verschillende stukken speelgoed kunnen hele communicaties ontstaan.

Wanneer er een dag is geweest waar een kind het op wat voor manier dan ook moeilijk heeft gehad, kan speelgoed helpen om hiermee om te gaan.

 

Zo, nu heb je een beeld gekregen van de toegevoegde waarde die knuffels kunnen hebben in het leven van een kind. Vanwege bovengenoemde is het ook logisch waarom dit type speelgoed zo geliefd is bij iedereen. Zelfs als volwassen kun je je nog wel een knuffel herinneren waar je vroeger verknocht aan was. Mede daardoor heb je geleerd hoe je om moet gaan met de wereld waar je dagelijks in leeft.

Ben je geïnspireerd geraakt door dit artikel en vind je het een goed idee om je kind een nieuw stuk speelgoed cadeau te doen? Bestel dan vooral bij hippemuziekdoosjes.nl!